Iskolánk diákjai az idei tanévben is ellátogattak több budapesti gyülekezethez, hogy hírét vigyék intézményünknek, és rövid kis műsorukon keresztül ízelítőt adjanak az érdeklődőknek, hogy milyenek is a lónyays diákok. Fontosnak tartjuk, hogy ezeken az alkalmakon keresztül azok a diákok is bepillantást nyerhessenek egy-egy gyülekezet életébe, akik korábban nem találkoztak élő hitű közösségekkel, illetve csak ritkán járnak templomba.

Az idei tanévben az alábbi helyeken jártunk:

A 6.A osztály 2018. január 14-én látogatott el a Budahegyvidéki Református Egyházközség vasárnapi istentiszteletére. Ebbe a gyülekezetbe két diák is jár az osztályból. Iskolánkat Kuruczné Domaházi Margit mutatta be, majd az osztály jó református hagyományokhoz híven zsoltárokat énekelt. A 25. genfi zsoltár és a 139. zsoltár Gryllus-féle feldolgozásának éneklése között E. Isenhour: Add tovább! című versét Szepesi Bertalan, Pákovics Zorán Kristóf, Pajtli Botond, Horváth Bálint Róbert, Bálint Álmos és Szikra Zita Zsófia szavalták el. Az igei üzenet mellett az év első igazi havazása és a hógolyózás is gazdagította az osztályközösséget.

A 7.A osztály a pestszentlőrinci Szemeretelepi Református Egyházközség gyülekezetébe látogatott el.
Az iskola és az osztály életét képes prezentációval mutatták be. A diákok adventi műsora versekből, egy kis történetből és hangszerrel kísért zsoltáréneklésből állt. Bemutatkozójukat az iskola kisfilmjének levetítésével zárták.

A 9.A osztály november 19-én volt a Budapest-Barosstéri Református Gyülekezetben. Bagi Lászlóné osztályfőnök-helyettes mint házigazda bemutatta gyülekezetük történetét, és beszélt iskolánk hitéletéről. Korán Imréné osztályfőnökként az induló képzések típusait ismertette, valamint kiemelte az ünnepekhez kapcsolódó megemlékezéseinket, és az egyre bővülő külföldi tanulmányi utakról is beszámolt a gyülekezetnek. Ács Dóra és Tobak Luca József Attila Istenem című versét mondták el. Batin Tímea Garai Gábor Jó kedvet adj, Szilágyi Fanni Róbert Király Himnusz a Szentlélekhez című versét szavalta el. Szalánczi Szabina arról beszélt, hogy mi a kötelességünk az Egyház felé, és mit nyújt nekünk az iskolánk, a Lónyay Utcai Református Gimnázium. Papp Rebeka gondolatai arról szóltak, hogy miért adjuk át életünket Krisztusnak.

A 9.C a Salétrom utcai Református Gyülekezetbe látogatott el.
A diákok az éneklés mellett kedvességükkel és példamutató magatartásukkal vitték tovább a Lónyay Gimnázium jóhírét.
Érdekességként kiderült, hogy Simon, a segédlelkész Richlik-Horváth Katalin tanárnő tanítványa volt a Fazekasban.
Ez a találkozás nagyon megható volt mind a tanárnő, mind pedig az osztály számára.
 

A 9.D osztály 2017. november 26-án járt Budafokon.
Műsorukat Domaházi Margit igazgatóhelyettes asszony köszöntője nyitotta, majd az osztály román kollinda dallamokat énekelt Pálhegyi Ferenc adventi szövegével, zenei kísérettel. Reményik Sándor „Tündérfok” című versét szavalta, majd az osztály közösen énekelte a 326. zsoltár 1. versét. Ismeretlen szerző Lábnyomok című versét mondta el, végül a műsor a 236. dicsérettel zárult.
Az énekeket betanította: Rózsáné Farkas Alíz orgonaművész és szolfézstanár; osztályfőnök: Búzáné Tóth Márta.

A 10.B osztály a Józsefvárosi Református Egyházközség Salétrom utcai gyülekezetébe látogatott el 2017. október 15-én, ahol nt. Bacskai Bálint lelkipásztor fogadta a diákokat. Hagyományainkhoz híven osztályunk egy rövid műsorral készülve honorálta meg a gyülekezet szerető vendéglátását. Elhangzott a Jézus a mi oltalmunk c. dicsőítő dal Dán Izabella és dr. Kiss Magdaléna tanárnő gitárkíséretével, Sumonyi Zoltán A 137. zsoltár c. költeménye Mári Tekla előadásában és az Erdő mellett c. népdal Vallejos Hanga interpretálásában. Gimnáziumunkat Kuruczné Domaházi Margit Anna igazgatóhelyettes asszony mutatta be.

Hálásak vagyunk Istennek, amiért lehetőséget biztosított számunkra e közösségformáló és –megtartó esemény létrejöttéért. Soli Deo gloria!

A 10.C a fasori gyülekezetben járt január 21-én.

A műsor kezdetén az osztályfőnök, Lukács Csaba szólt pár szót az iskoláról és a tagozatokról. Ezután Baka Dániel és Csizi Gergő az iskola történetéről tartott egy rövid tájékoztatást, majd Ertinger Gabriella szavalt egy verset. A műsort az osztályfőnök szavai zárták, aki búcsúzóul megköszönte a lehetőséget és a barátságos fogadtatást a gyülekezetnek.

A 11.A osztály november végén a Rákospalota-Újvárosi Református Egyházközséget látogatta meg. A vasárnapi 10 órás istentiszteleten a bemutatkozás és a műsor után egyes tanulók a gyermek istentiszteleten segítettek a lelkészasszony által összeállított anyag alapján. Négy diákunk a kézműves foglalkozást vezette, ketten pedig a legkisebbekkel foglalkoztak a baba-mama szobában.

A 11.B  október 15-én járt a Gergely utcai gyülekezetben, Kőbányán. Az osztály mintegy háromnegyede jött el illő öltözetben, méltóképpen képviselve iskolánkat. A gyülekezet számára nem ismeretlen már az iskolánk, és az osztály sem először volt a templomban. Szendrei László osztályfőnök röviden elmondta azt, amit a Lónyayról fontosnak tartott, majd Bákor Dóra szavalt egy verset. Mindezek után Paczák Kasszandra zongorakíséretével Simon Dominika énekelt egy Ír dalt angolul, majd egy Cohan-dalt magyarul, melyet a templomban ritkán tapasztalható taps követett. Végül az osztály, valamint a gyülekezet közösen elénekelte az Ó Sion ébredj kezdetű éneket. Az istentisztelet után szeretetvendégség is megvendégelték csoportot.