Minden információ megtalálgató a felvi.hu honlapján.

Felvi

Jelentkezési határidő: 2021. február 15.
A jelentkezés hitelesítésének határideje: 2021. február 20.
Dokumentumpótlási, adatmódosítási határidő: 2021. július 8
A ponthatárok várható kihirdetése:2021. július 22

Amennyiben elektronikus úton szeretnéd intézni a jelentkezésedet, az E-felvételi felületén megteheted. Szükséged lesz egy  regisztrációra és biztonsági kódra valamint a jelentkezés hitelesítéséhez Ügyfélkapus regisztrációra.

Felvi regisztráció Ügyfélkapu regisztráció

Eljárási díj

A felsőoktatási felvételi eljárás során díjmentesen három képzés jelölhető meg (állami ösztöndíjas és önköltséges finanszírozási formában, azaz összesen hat sor tölthető ki). A további jelentkezési helyekért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. További információk: Az eljárási díj.

Hitelesítés

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2021. február 15. éjfélig kell rögzíteni, majd február 20-ig hitelesíteni. Utóbbi történhet Ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, kitöltve az Oktatási Hivatal (1380 Budapest, Pf. 1190) postacímére beküldve.

Pontszámítás

A pontszámítás alap- és osztatlan képzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok mellé (maximum 400 pont) különböző jogcímeken maximum 100 többletpont gyűjthető. A mesterképzésekre jelentkezők maximum 100 pontot gyűjthetnek, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények egyenként határozzák meg – ezen információk a www.felvi.hu Egyetemek, főiskolák menüpontjában a meghirdetett képzések mellett érhetők el.

Alapképzés, valamint osztatlan mesterképzés esetén a jelentkezőnek rendelkeznie kell legalább egy emelt szintű érettségi vizsgaeredménnyel (a művészet és művészetközvetítési képzési terület szakjaira, az edző alapképzési szakra, valamint az osztatlan művészeti tanárképzés szakjaira [ahol csak gyakorlati vizsga van] jelentkezők kivételével) vagy felsőfokú végzettséget tanúsító oklevéllel.

A jogszabályi minimum ponthatár idén az alap- és osztatlan mesterképzések esetében 280, felsőoktatási szakképzéseknél 240, mesterképzések esetében pedig 50 pont.