Iskolánk diákjai az idei tanévben is ellátogattak több budapesti gyülekezethez, hogy hírét vigyék intézményünknek, és rövid kis műsorukon keresztül ízelítőt adjanak az érdeklődőknek, hogy milyenek is a lónyays diákok. Fontosnak tartjuk, hogy ezeken az alkalmakon keresztül azok a diákok is bepillantást nyerhessenek egy-egy gyülekezet életébe, akik korábban nem találkoztak élő hitű közösségekkel, illetve csak ritkán járnak templomba.

Az idei tanévben az alábbi helyeken jártunk:

Már az évnyitó istentisztelet után kapta a 6.b osztály a meghívást a nagytarcsai gyülekezetbe. Sipos Bogi szülei, Edit és Balázs nagy szeretettel ajánlották az osztályt Esztergály Előd Tiszteletes Úr figyelmébe.

A nagytarcsai gyülekezet szórvány, a csömöri református gyülekezethez tartozik, alig több, mint 10 éve működik. Az istentiszteletet is vasárnap kora reggel tartják, hiszen a Tiszteletes Úr szolgál mindkét gyülekezetben.

A gyülekezetlátogatásra szeptember utolsó hétvégéjén, 29-én került sor, ami a nagytarcsai búcsú napja is. Az istentisztelet végén adhattuk elő rövid műsorunkat. Gaál Mária Gréta szavalata után a gyerekek tettek röviden bizonyságot hitükről, és a felebaráti szeretet fontosságáról, és hogy ez mennyire meghatározza életüket itt a Lónyayban. Ezt az iskola rövid bemutatása követte, majd műsorunkat egy énekkel zártuk: „Mindenre van erőm a Krisztusban!” Tiszteletes Úr egy-egy igés kártyával és egy kis édességgel köszönte meg a diákok szolgálatát.

Az istentisztelet után egy bemutatót hallhattunk és láthattunk, mely a református szórványgyülekezetnek otthont adó evangélikus templomot mutatta be, és az Európában egyedülálló forgatható szárnyas oltárt.

A bemutató után szeretetvendégséggel fogadta a csapatot a nagytarcsai közösség. Ekkorra már elkezdődött a búcsús forgatag is, ahol a gyerekek vidáman próbálgatták ügyességüket a fajátékokon, dobáltak célban, hintáztak. Kellemes délelőttöt töltöttük együtt a gyerekekkel, családokkal, és vittük a Lónyay jó hírét Nagytarcsára is.