Idén december 9-én rendeztük meg a Lónyay Utcai Református Gimnáziumban az Idegennyelvi Szavalóversenyt, ahol a korábbi évekhez hasonlóan az iskolánkban tanított idegennyelveken – angol, német, spanyol és holland nyelven – mutathatták meg a diákok tehetségüket.

Az Idegennyelvi Szavalóverseny kezdeményezését és szervezését sok éven át szeretett Kolléganőnk, Bokorné Andrell Edit vitte a vállán, aki Mindannyiunk fájdalmára az idei tanévben már nem lehetett köztünk. Őrá emlékezve kapta versenyünk az Andrell Edit Emlékverseny elnevezést, ezzel is kifejezve az iránta érzett szeretetünket és tiszteletünket.

A versenyt Tóth Kristóf, 12.a osztályos tanuló, Edit néni egykori tanítványa nyitotta meg ünnepi beszédével, majd elszavalta A walesi bárdok történelmi balladát angol fordításban, amellyel egy korábbi évben – Edit néni felkészítésével – meg is nyerte a versenyt.

A versenyre több, mint 50 tanuló jelentkezett, 5-12. osztályig minden évfolyamból érkeztek diákok. A fellépők sorrendjét az Edit néni által megteremtett hagyományt követve egy kalapból húztuk ki, ezzel is színesítve a versenyt, hiszen egymás után láthattunk kicsiket és nagyokat, hollandosokat, angolosokat, spanyolosokat és németeseket. Akadtak olyan bátor jelentkezők, akik két nyelven is szavaltak egymás után.

A verseny felszabadult, szeretetteljes hangulatban telt. A zsűri bátorítóan és kedvesen segítette az izgatott, de bátor versenyzőket. Habár az eredményhirdetés még várat magára, a zsűri tagjai meghozták döntésüket, amelyet a diákoknak a december 20-ai záró Istentisztelet előtt fognak kihirdetni. Hálásan köszönjük minden Résztvevőnek és Felkészítő Tanárnak a munkáját!