Két év után iskolánkban végre ismét jelenléti formában tarthattuk meg a magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapjának évfordulóján. Ezen alkalomból szavalóversenyeket rendeztünk külön a kisgimnazistáknak, illetve a nagygimnazistáknak, ahol összemérhették tudásukat.

Nagy öröm volt számunkra, hogy számos diák jelezte részvételi szándékát, az 5-8. évfolyamos versenyen sajnos a 6., valamint a 7. évfolyam diákjai nem tudtak részt venni külsős program miatt, az 5. és a 8. osztályból azonban magas színvonalú előadásokat hallhattunk. A nagyobb korkülönbségre való tekintettel két első helyezettet is díjaztunk, Szombathy Dorottyát az 5.A osztályból, valamint Vanyó Karsát a 8.C-ből. Az esemény jó hangulatban telt, többen nézőként is jelen voltak, biztatták a résztvevőket, akik méltán kaptak nagy tapsot tőlük.

A nagygimnazisták versenye már jóval magasabb részvétellel került lebonyolításra, a 9-12. évfolyam mindegyikéből több tanulónk képviseltette magát és bátran, nehéz versekkel nevezve szálltak ringbe az előkelő helyezésekért. Külön érdekesség volt, hogy két 8.-os diákunk elnézte a két verseny időpontját, így végül ők is a nagyok között szavalhatták el választott költeményeiket, nem is akárhogyan! Az első helyezést ugyanis kiemelkedő teljesítménnyel a 8.B-s Kali Sára szerezte meg, aki korát meghazudtoló profizmussal lépett fel és tört az élre a nem kevésbé jó előadók között. A második helyezett a 12.B-s Róth József lett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Tóth Kristóf Áron, a 12.A osztály tanulója léphetett fel, nagyon szoros versenyben.

Számos színvonalas és változatos szavalatot hallgathattunk meg, amik méltóképpen emelték az esemény fényét. Büszkeséggel töltött el minket diákjaink lelkesedése és teljesítménye. A díjazottaknak és minden résztvevőnek gratulálunk a szerepléshez! Nagy izgalommal várhatjuk tehát a következő években is a költészet napját, amikor remélhetőleg sok hasonlóan kiemelkedő versszavaló diák mutathatja meg készségeit ezen a területen!

Fotó: Bicsák Boglárka és Hevesi Gábor Bánk