Tisztelt Szülők!

Kedves Diákok!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott Intézkedési terv alapján készítette el az iskola vezetése a diákjai számára az óvintézkedéseket.

A koronavírus terjedésének megakadályozása közös feladatunk. Az iskola vezetése, nevelőtestülete és technikai munkatársai naponta azon fáradoznak, hogy megteremtsék a biztonságos tanulás – tanítás feltételeit. Fontos mindannyiunk számára, hogy az adott körülmények között mindenki biztonságban érezhesse magát. Ezért kérjük Önöket és Benneteket, hogy az alábbi óvintézkedéseket feltétlenül tartsátok be!  Nagyon fontos az egyéni felelősségvállalás. Ezt kérjük a Szülőktől és a Diákjainktól is. Váljék napi gyakorlattá az elővigyázatosság!

 1. Az intézmény látogatása
  1. Az év elején a szülőknek és a pedagógusoknak egy Nyilatkozatot kellett kitölteniük arról, hogy gyermekük tünetmentes.
  2. A szülők csak akkor engedjék a gyermekeiket az iskolába, ha egészségesek.
  3. Betegen semmiképpen ne jöjjön be az iskolába (jellegzetesen rossz közérzet, váratlan fáradtság, hőemelkedés, láz)!
  4. Amennyiben a szülő a gyermekén a betegség tüneteit észleli, gondoskodjon az előírások szerinti orvosi ellátásról, és értesítse az iskolát.
  5. A szülő azonnal jelezze, ha gyermeke igazolt fertőzött. A betegség elmúltával a diák csak olyan orvosi igazolással léphet be az iskolába, mely tartalmazza, hogy közösségbe mehet. Ezt az igazolást az előző napon elektronikusan juttassa el az osztályfőnöknek.
  6. Ha a diák rosszul érzi magát, azonnal jelezze a pedagógusnak, aki lekíséri az iskola titkárságára. A diákot elkülönítjük az orvosi szobába, és értesítjük a szülőt, hogy vigye haza a gyermekét, vagy beleegyezésével hazaengedjük.
  7. Ha a család bármely tagja elkapja a koronavírust, a gyermek maradjon otthon, az iskolát tájékoztatni kell, hogy megtehessük a szükséges óvintézkedéseket.
  8. Amikor a diák belép az iskolába a portánál elhelyezett kézfertőtlenítőt használva fertőtlenítse a kezét, és vegye fel a maszkot.
  9. A maszk használata kötelező az iskola teljes területén.
  10. Amint a tanórái véget érnek, a diáknak a lehető legrövidebb idő alatt távoznia kell az iskola épületéből.
  11. A szülők nem léphetnek az iskola épületébe, a gyermekeiket az iskola épülete előtt várják.
 2. A tantermekben való tartózkodás
  1. Az oktatást úgy szerveztük, hogy csak a legszükségesebb csoportbontások és szakórák esetén változik a diák tanterme, a legtöbb órát az osztálytermében fogja megkapni.
  2. Az osztálytermekben a maszk használata kötelező a diákok és a pedagógusok számára is.
  3. Az osztálytermekben lehetőség szerint egymástól másfél méter távolságra üljenek le.
  4. A tantermekben kerülni kell az osztályok keveredését. Más osztálybeli tanulóval való társas érintkezés helyszíne a folyosó, nem az osztályterem.
  5. A tanterembe belépés után a diák minden esetben a saját padját és székét lehetőség szerint fertőtlenítő kendővel törölje át.
  6. A hetes rendszeresen szellőztesse a tantermet, amennyiben lehetséges, maradjon nyitva az ablak egész órán.
 3. Közösségi terek használata
  1. A közösségi tereken is kötelező a maszk használata és be kell tartani az egymástól való másfél méter távolságot. A folyosóügyeletet tartó tanár fokozottan figyeli ennek betartását.
  2. Az osztályok lehetőség szerint csak indokolt esetben tartózkodjanak a folyosón.
 4. Mosdók használata
  1. A mosdó használatakor viseljenek maszkot, a helyiségbe való belépés előtt és után használjanak kézfertőtlenítőt.
  2. A folyosóügyeletet tartó tanár figyelni fog arra, hogy egyszerre csak 3-4 tanuló legyen a mosdóban. A tanárok ki fogják engedni a mosdóba a diákokat az órán is, elkerülendő a sorban állást.
 5. Az ebédlő használata
  1. Az ebédlőbe belépés előtt és után a diákok mossanak kezet, használják a kézfertőtlenítőt!
  2. A kéztörlést papírtörlővel végezzék.
  3. Az ebédlőben legyen meg a 1,5 méter távolság a sorban álláskor és az étkezéskor az asztaloknál is.
  4. Az ebédeltetés rendje külön protokoll szerint fog zajlani, melyet ismertetni fogunk a diákokkal.
  5. A büfé ideiglenesen nem fog működni, kérjük a szülőket, hogy gondoskodjanak gyermekeik megfelelő mennyiségű tízórai és folyadék ellátásáról.
 6. A testnevelésóra előtt és után
  1. Mivel az öltözők nagyon kicsik, és az öltöző folyosó még szűkebb, ezért az öltözőket csak a lányok használják, a fiúk pedig a felső tornateremben öltöznek.
  2. Az átöltözéshez biztosítunk még ezen felül paravánt és amennyiben megoldható, a saját tantermükben is át tudnak öltözni.
  3. Az átöltözés rendjét a testnevelőtanárok osztják be, és felügyelik.
  4. A másfél méteres távolságot itt is tartani kell, különösen az óra végén.
  5. A testnevelés órát kézfertőtlenítés után kezdik meg a diákok.
  6. A tornaszereket a testnevelő tanárok lehetőség szerint rendszeresen fertőtlenítik.
 7. Általános higiénés szabályok
  1. Arra kérjük a szülőket, hogy lássák el gyermekeiket szájmaszkkal, kézfertőtlenítővel, az iskolapad letörlésére alkalmas eszközzel, vagyis egy tisztasági csomaggal, melyet a diákok minden nap hozzanak magukkal. Az iskola épületében több helyen, a mosdókban és a folyosókon természetesen lesz kihelyezve kézmosó, illetve kézfertőtlenítő.
  2. Kerüljék az üdvözlés szokásos formáit, a kézfogást, ölelkezést, puszi adását!
  3. Lehetőleg saját eszközeiket használják (toll, olló, stb)!
  4. Naponta többször mossanak kezet!
  5. Fontos, hogy a maszk a szájat és az orrot is eltakarja!
  6. Tüsszentéskor használjanak papírzsebkendőt, melyet használat után dobjanak ki a szemetesbe. Tüsszentés után alaposan mossanak kezet szappanos vízzel, vagy fertőtlenítsék a kezüket!
  7. Erősítsék az immunrendszerüket, fogyasszanak vitamint.