A nemzeti összetartozás napja alkalmából különleges vendégek érkeztek iskolánkba. A Magyar Postagalamb Sportszövetség alelnöke, Mihalik Csaba vezetésével egy 42 postagalambból álló küldöttséget fogadtunk az anyaországból Orosházáról és a határon túlról az Arad megyei Szentanna, Kürtős, Zimány, Nagyiratos, Zimándköz 50-major és Temesvár településekről.

A galamb a Bibliában a tisztaság, a szelídség és hitet ajándékozó, egységet teremtő Szentlélek szimbóluma. A postagalamb különleges tulajdonsága, hogy ahonnan először kirepül, oda egész életében akár nagy távolságról is visszatalál. Mindig tudja, hogy hol van az otthona, hová tartozik.

A postagalambok ezúttal a diákok üzeneteit vitték el határon túli galambászoknak, akik a kapott üzenetekről fényképeket küldtek nekünk.

Egyik tollas barátunk mintegy 90 km-rel túlteljesítve a távot, Kunmadarason tűnt föl, ahol a lábán viselt lónyays címer alapján sikerült megtalálni a gazdáját, így ő is épségben hazatért.

Köszönjük a Magyar Postagalamb Sportszövetség támogatását!

Fotó: Bicsák Boglárka, Nagy Levente


Idén is megemlékezett iskolánk a nemzeti összetartozás napjáról. A 10. c osztály jóvoltából rövid történeti áttekintéssel kezdtük a napunkat, melyben kitértek arra, hogy milyen törekvések, szervezetek, egyesületek vannak határon innen és túl, hogy nemzeti összetartozásunk erősödjön.

Közös istentiszteleti alkalom után, postagalambokat küldtünk Arad környéki településekre. A galambok diákok által írt üzeneteket repítettek otthonukba, melyek egy-egy kedves gondolatot, igét tartalmaztak.

Néhány osztály előadáson vehetett részt, melyet a Magyar Postagalamb Sportszövetség egyik képviselője tartott, ahol beszéltek a működésükről.

A nap második felében a 10. n osztály moldvai néptáncot tanított a diákseregnek, akik lelkesen sajátították el a lépéseket.

Fotó: Bicsák Boglárka, Nagy Levente