A Lónyay Utcai Református Utcai Gimnázium megújulása, energetikai korszerűsítése – kihasználva a nyári szünetet – nagy erőkkel halad. Az építőanyagok mozgatása jelentős kihívás elé állította a kivitelezőt, de jelentős gépesítéssel, speciális daru alkalmazásával sikerült megoldani a logisztikai feladatokat.

A homlokzati hőszigetelés több mint fele elkészült már, az utca porterhelését az állványzatok hálózásával próbáljuk csökkenteni.

A Kollégiumi épületrész feletti tetőszerkezet megerősítése megtörtént, jelenleg az új fémlemez fedés kivitelezése, illetve az óratorony körüli tetőszerkezet teljes cseréje zajlik, és megkezdődött a Kinizsi utcai szárny tetőfedésének cseréje is. A homlokzati nyílászárók gyártása folyamatban van.

Egy átlagos napon kb 60 fő dolgozik az építkezésen, a felépített állványzat mennyisége eléri a 6000 m2-t, a beépített hőszigetelés mennyisége pedig közelíti az 1000 m3-t.

A jelenlegi ütemterv alapján – amennyiben nem ütközünk váratlan műszaki akadályba – az oktatás újrakezdéséig a belső tereket érintő munkálatok teljesen elkészülnek.