Mennyei Atyánk! Közösségünk gyermekeit hozzuk most eléd imádságban. Igédből tudjuk, különösen is kedvesek ők Neked. Kérünk hát, hallgasd meg értük mondott könyörgésünket.

Urunk! Hálásak vagyunk egytől egyig minden egyes tanulónkért, a sokféle, különböző személyiségükért. Hálásak vagyunk Neked azért az ajándékozó szeretetért, amelyből bőségesen merítve, nekik is adtál számos talentumot, sokféle képességet.

Urunk! Segítse őket kegyelmed, hogy mindaz kiteljesedjen életükben, ami előttük is ott áll nagy lehetőségként. Tudjuk, hogy az alapokat most kell letenni az életükben, adj ehhez nekünk is bölcsességet!

Urunk! Tudjuk nagyon jól, Nekik is mindenek előtt Rád van szükségük. Ó, milyen boldog az az ember, aki már ifjúkorban ismerhet Téged! Azért könyörgünk, hogy megismerhessék személyesen az egyedül Igazat és Szentet, az élő és szerető Istent! Kérünk hát Téged, kegyelmed árasztd ki rájuk, hogy megláthassák Benned már most azt, Aki nélkül nincs teljes élet. Urunk! Könyörgünk, ébressz vágyat a szívükben utánad, mert ezt csak Te tudod kimunkálni! Hadd nyíljanak meg a szemeik, hogy lássanak, és füleik, hogy meghallhassanak Téged.

Istenünk! A te megismerésed nélkül nem juthatnak el önmaguk helyes megismerésére sem. Annyi minden körülveszi őket, annyi minden akarja őket befolyása alá vonni, amit még át sem látnak igazán. Kérünk Téged, óvd meg őket a rossz hatásoktól, döntésektől!  Add, hogy mi is úgy tudjunk szolgálni köztük, és dolgozni értük, hogy a te elhívásodat azon keresztül is megérezhessék. Kérünk Istenünk, lehessen ez a hatás erősebb az életükben minden más vonzásnál. Támogasd őket Lelkeddel, hogy merjék lépéseiket már most, fiatalon a Te szavadhoz igazítani. Hisszük, hogy mindez lehetséges, Jézus Krisztus nevéért.

Ámen!