„…hiszen tudjátok, hogy fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban…” (1 Kor 15,58)

Istenünk! Annyiféle fohász száll Hozzád ezekben a napokban. Most pedagógustársainkat hozzuk eléd, és kegyelmedbe ajánljuk őket, kérve rájuk a Te áldásodat.

Atyánk! Neked különösen kedvesek és fontosak a gyermekek. Add meg kérünk pedagógusainknak, hogy miközben hűséggel és odaadóan végzik hivatásukat, legyen lehetőségük rácsodálkozni, hogy ők a Te munkatársaid a gyermekekről való gondoskodásban! Urunk! Köszönjük egytől-egyig mindazokat, akiket erre a szolgálatra ide, iskolánkba hívtál el. Nagy kiváltság ez, felelősségteljes feladat, de valahol mégis az egyik legszebb, amit ember kaphat az életben: életeket formálni, gazdagítani. Add, hogy ebben a tanévben, ennek a munkának az öröméből minél több juthasson nekik!

Azért is imádkozunk, hogy vedd körül, és töltsd be őket a Te jelenléteddel! Te látod, milyen összetett küldetés az övék. Ezért is kérünk Téged – ígéreted szerint –, add meg hozzá a szükséges muníciót erő, derű, békesség és kreativitás formájában.

Uram! Aki a Te szolgálatodba állva másokért él, ritkán láthatja meg vetése beérett gyümölcsét. Mennyire igaz ez pedagógustársaink munkájára is! Most mégis merészeljük azt kérni Tőled, hadd szegélyezzék ezt a tanévet olyan kegyelmi pillanatok, amelyek során újra és újra rácsodálkozhatnak egy-egy gyermek csillogó szemében, néhány feléjük kinyilvánított szülői elismerő szóban, vagy épp a gyermekek életében végbe menő kisebb-nagyobb „áttörésekben” arra, hogy ígéreted megáll: „… fáradozásotok nem hiábavaló az Úrban!”

Köszönjük, hogy számon tartod őket, gondod van rájuk. Irányítsa őket mindenkor, minden időben a Te jelenléted!

Ámen!