Nagy örömünkre a Covid miatti hosszú szünet után sikerült újraindítani a több, mint 20 éves múlttal rendelkező holland diákcsere programunkat. A cserében 14 magyar és 14 holland diák vesz részt. Holland vendégeink október 6-13-ig élvezhették a magyar vendégszeretetet. 

A hét során a hollandok tartalmas programokon vettek részt, melynek során a diákok az angol, a magyar tanulók pedig még a holland nyelvtudásukat is tökéletesíthették. A kulturális, Budapestet és Gödöllőt felfedező programok mellett (Parlament, Grassalkovich-kastély, Magyar Nemzeti Galéria, Budai Várnegyed, Lánchíd, Hősök tere, Bibliamúzeum, Vásárcsarnok), lehetőségük volt szabadtéri (Margitsziget, Gellért-hegy, János hegy, Gyermekvasút) kreatív foglalkozásokon (táncház, nemzeti színű karkötő készítése), hitéleti programokon (reggeli igeolvasás és imádság angol, vagy holland nyelven, gyülekezetlátogatás, angol és magyar nyelvű istentiszteletek) is részt venni. A délutánokat minden holland diák a fogadó családdal töltötte, melynek során a diákok kissé kötetlenebb formában ismerkedhettek meg a helyi látnivalókkal, kóstolhattak bele a tradicionális magyar finomságokba. Egy napot az iskolában töltött a holland csapat, ahol az iskola angol nyelvű bemutatása után körbevezettük őket az épületben is. Ezután két szakórán vettek részt a holland diákok a magyar fogadó diákjuk társaságában. 

Az elutazásuk előtti napon búcsúdélutánt tartottunk, melyre a magyar diákok és szüleik rengeteg finomsággal készültek. A délután nagyon jó hangulatban telt, látszott, hogy a hét végére egy összeszokott csapattá kovácsolódtak össze a holland és a magyar diákok. 

Áprilisban a magyar diákok és kísérőtanáraik utaznak ki Rotterdamba. Már nagyon várjuk a találkozást. Tot april in Rotterdam!