Első nap

Hétfő reggel az izgatott diákok megérkeztek az iskolánkba, ahonnan átmentek a díszterembe, és meghallgatták az első Lónyays istentiszteletüket, ahol a Lelkész Úr arra hívta fel a figyelmet, hogy bárhová tereli az embert az útja, az új dolgok mindig meghatározóak lesznek a számára. Ebbe beletartozik egy új iskola, új osztály, új környezet, ezenkívül az idő fontossága és gyümölcse.
Az iskolalelkészünk, Hajdú Bálint Kadosa beszélt az iskolában zajló életről, és arról, hogy hogyan éljük meg ezt Isten jelenlétében.
Az első jó hír az volt, hogy a reggeli porcukorral megszórt kakaós csiga lesz.
Nem meglepő módon hamar el is fogyasztották a táborozó diákok a finom tízórait, majd ez után sem ért véget az izgalom mivel a nap további részében megismerhették új osztálytársaikat, tanáraikat.
A gólyák különböző csapatépítő programokon vettek részt, mint például a sportversenyek, iskolatörténeti vetélkedő.
Mindazonáltal a nap fénypontja sem maradt el, iskolánk egy meglepetéssel is kedveskedett a gólyák számára, ami kirobbanó sikert aratott.

Fotó: Bicsák Boglárka, Kóbor Anna Réka, Szalóczi Adrienn

Második nap

A keddi nap egy áhítattal kezdődött el, majd játékos tanórákkal folytatódott. A gyerekek átismételték az eddig tanultakat, és megcsillogtathatták tudásukat.
Az első foglalkozások után az ebédlőben már várta őket a finom tízórai.
Később meglepetésprogramok várták a gyerekeket.
Mindenki nagy kedvence, az ugrálóvár után a kergebringa kétüléses és kis kerekű változatát is kipróbálhatták az érdeklődők.
A robotika világának megismerése után, a kézműves foglalkozáson az új osztálytermek dekorációi is elkészültek a fürge ujjak munkája nyomán.

Fotó: Bicsák Boglárka, Kóbor Anna Réka, Matkovics Kornélia, Szalóczi Adrienn

Harmadik nap

Ahogyan az előző napokon is, új diákjaink egy napindító áhítatra gyűltek össze a díszteremben, délelőtt pedig különböző gyakorlati órákra került sor.
Az évkezdő tábor harmadik napján holland pikniket tartottunk az iskola 9. évfolyamos diákjai számára. A foglalkozásokon a diákok játékos keretek között ismerkedhettek meg az iskolánkban is tanulható holland nyelvvel és kultúrával. Egy rövid szófelismerő játék után, érdekes és nagyon informatív, az országot, kultúrát és szokásokat bemutató előadást hallgathattak meg a diákok. Az előadás után egy Kahoot kvíz következett, majd a foglalkozás végén négy különböző tradicionális holland finomságot kóstolhattak meg a résztvevők (pl.: a karamellás süteményt, a Stroopwaffel-t és a vajas tésztájú Boterkoek-ot).
Délután ismét különböző foglalkozásokon vehettek részt a gyerekek; akik tegnap csak messziről figyelhették a kergebringa trükkjeit, ma maguk is kipróbálhatták, és a robotika rejtelmeiről sem maradt le egyik osztály sem. Az osztálytermek kicsinosításából is mindenki kivehette a részét, emellett az „Együtt könnyebb” névre hallgató programon is részt vehettek, melyen Szilasi Viktória tanárnő beszélt a barátság fontosságáról. A nagy sikert arató ugrálóvár ma is szeretettel várta a lelkes diákokat.
Iskolánk ma is készült egy meglepetéssel, az élményteli és forró nyári napot egy frissítő fagylalttal zárhatták az új növendékek.

Fotó: Bicsák Boglárka, Kóbor Anna Réka, Matkovics Kornélia, Szalóczi Adrienn, Wáhl Zsófia

Negyedik nap

Az utolsó nap kezdetén a legkisebbektől egészen a legidősebb gólyákig kissé csalódottan vették tudomásul, hogy bizony a végére értünk ennek az élményekben gazdag tábornak. Az érkezésnél az azonnali kézfertőtlenítés után, reggeli meglepetés gyanánt mindenki kapott egy-egy gombóc fagyit. Egy kis szusszanást követően, a tízórai bukta után folytatódtak a már komfortossá vált tanórák az újabb és újabb barátságkötésekkel kecsegtető szünetekkel.
Ezután az izgatott diákok átvették a tankönyveiket, ami az elméleti tudást fogja biztosítani az elkövetkezendő évben.
A nap folyamán az SDG Református Diákmozgalom is eljött és érdekes, interaktív játékokkal készültek diákjainknak, majd ajándékként egy Bibliát is kaptak tanulóink.
Ez után a mozgalmas nap után kijárt mindenkinek egy közös ebéd, és utána – bár fájó szívvel, de búcsút vettek egymástól, bízva a mielőbbi viszontlátás reményében.

Fotó: Bicsák Boglárka, Kóbor Anna Réka, Matkovics Kornélia, Szalóczi Adrienn