2013 februárjában rendezte meg iskolánk először ezt a különleges nyelvi délutánt, amelyre diákok és kollégák változatos, érdekes és színvonalas programmal készültek. A vetélkedők, előadások győztesei értékes nyereményekben részesültek.

Az elmúlt évek során láthattunk angol és német nyelven előadott jeleneteket, diákok által készített filmeket, és ízelítőt kaphattunk a finn, lengyel és japán nyelv szépségeiből. A tanulók angol és spanyol nyelvórákat tartottak, részt vehettek spanyol nyelvű földrajz, német és angol nyelvű irodalomórán, valamint ismerkedhettek Finnország és Kanada érdekességeivel. A diákok megtanulhatták a szótárhasználat legfontosabb szempontjait, részt vehettek kincskereső és műveltségi csapatvetélkedőkön. A prezentációs versenyre színvonalas bemutatókkal készültek, amelyre külföldi utazásaikból, és a tanulmányutak élményeiből merítettek. Az előbbiekből fotókiállítást is rendeztünk. A diákok tanulhattak country táncot és angol nyelvű keresztyén énekeket. Az évek során különböző népek játékaiból és gasztronómiai sajátosságaiból is kaptunk ízelítőt: sok finomság készült a diáktársak és a kollégák örömére. Ismerkedhettek ír és latin-amerikai zenével és tánccal, 2016-ban pedig Daniel Speer: Brass fúvós együttes fergeteges hangulatú koncertje tette felejthetetlenné a programsorozatot.

2015-ben a református iskolákból érkező kollégák számára szakmai programmal – bemutató órával – is készültünk. 2016-ban a farsang idejében rendeztük meg ezt a délutánt, amely kapcsán az osztályok különböző országokat jelenítettek meg öltözékükben, színes és humoros előadásokat, táncokat is láthattunk.

A pozitív visszajelzések eredményeképpen a rendezvény hagyománnyá vált.

Alábbiakban az elmúlt évek rendezvényein készült képekből tekinthetünk meg válogatást.