Adventi csendesnap keretében töltött el egy napot a Lónyay Gyülekezet apraja-nagyja december 1-én, így lépve be közösen is a karácsonyt megelőző áldott időszakba.

A napot egy emlékkiállítás megtekintésével indították az osztályok. A tárlatot Szendrei László tanár úr álmodta meg, mellyel a tavasz folyamán elhunyt munkatársaknak állított emléket. A megnyitón nagy szeretettel beszélt Bokorné Andrell Edit, Basky László, és Horváth László életéről, a velük kapcsolatos közös élményekről.  Pedagógusok és diákok által írt visszaemlékezések, egy-egy emléktárgy és fotó, valamint több műalkotás látható a második emeleti kiállítóteremben. Megható volt olvasni a személyes sorokat. A megnyitón Schmidt Dávid tanár úr, egy személyesen komponált Bach átirat eljátszásával adózott munkatársaink emlékének. Mi is szeretettel őrizzük szívünkben őket!

A nap folytatásaként osztályszinten zajlottak az adventi üzenet felé mutató kreatív feladatok. Ebben az évben a messiási próféciák voltak terítéken, melyekkel játékos keretek között kerülhettek személyesebb kapcsolatba kicsik és nagyok. Mindazok számára, akiknek sikerült megfejteni a különböző feladatokat, összeállt a nagy adventi küldetésre buzdító üzenet, melyet egy motiváló videó tett teljessé: Legyél te is fény ebben a világban! Ezzel akartuk bátorítani a gyermekeket arra, hogy a jézusi életformát követve, apró, de beszédes tettekkel, bátran éljék bele a világba az evangélium örömüzenetét. Szilasi Viktória tanárnőnek köszönhetően igazán élményszerű volt a témafeldolgozás, köszönjük neki.

Mindeközben az ebédlőben – hamisítatlan karácsonyi hangulatban – adventi osztálykoszorú készítésen is részt vehettek néhányan. Iskolai asszisztensünk, Mózes Edina nagy szeretettel gardírozta a gyermekeket, ezúton is köszönjük neki az előkészítéssel és a lebonyolítással járó sok-sok munkát.

A nap istentisztelettel zárult, melyen meghívott igehirdetőnk, Ft. Jákób János tábori püspök, végzős diákunk édesapja hirdette az igét. Szolgálata bátorító és sok szempontból elgondolkoztató volt.

Hisszük, hogy ez a nap sokunknak adhatott hozzá az ünnepre való méltó készülődéséhez.

Köszönjük a pedagógustársak áldozatos munkáját is!

A hittan-munkaközösség nevében, szeretettel:

Hajdú Bálint Kadosa

iskolalelkész