Gimnáziumunk tanulói részt vettek a Lányok Napja pályaorientációs napon, ahol az Eötvös Loránd Tudományegyetem Informatikai Kara által szervezett foglalkozásokba kapcsolódtunk be online módon.

A rendezvény keretében diákjaink igen jól szerepeltek, Fogarasi Kamilla, 9.A osztályos tanuló a Kahoot-vetélkedőn harmadik helyezett lett. A csoportmunkában Fogarasi Kamilla és Fülöp Réka ELTE-s ajándékcsomagot nyert.

A következőkben két tanulónk beszámolója olvasható:

Nekem összességében nagyon tetszett ez a rendezvény. Mikor meghirdette az informatika tanárunk, megfogott a téma is, illetve kíváncsi voltam, hogyan szervezhető meg egy ilyen program online módon. Szerintem a szervezők jól megoldották, kifejezetten érdekes, élvezhető volt az egész nap, érdekes feladatok voltak. A kedvenc részem az volt, amikor játékszoftvert készítettünk, mely nagyon izgalmasnak bizonyult.

Ha valamit mégis kiemelhetek, ami annyira nem tetszett, az az a feladat lenne, mikor összeraktak minket más iskolákba járó, általunk ismeretlen diákokkal csapatmunkába. Először mindenki félénk volt, de a későbbiekben jól együtt tudtunk működni a társainkkal.

Ha lesz ilyen jövőre is, mindenképpen szeretnék részt venni rajta újra. (Bár nagyon remélem, az már ismét az offline térben lesz!)

Fogarasi Kamilla, 9.A osztályos tanuló

Nekem nagyon tetszett ez a nap. Igaz, hogy 6 óra volt, de én nem éreztem annyinak. Nagyon izgalmas, interaktív feladatok voltak a program során. Nekem a Kahoot-os feladat volt a kedvencem. Sok új dolgot tudtam meg, mint például, hogy van három igen híres nő is az informatika területén. Az egyikőjük a YouTube-nál főigazgató, a másik a leghíresebb női gamer, a harmadik pedig az e-tech egyik közismert női arca.

Ezután bemutatták az ELTE Informatikai Karát. Elmondták, hogyan épül fel, milyen szakirányok vannak a karon és, hogy mitől egyedi ez a szak. Elmondták, hogy rengeteg laborjuk van, ahol nagyon sok különböző kísérleteket hajtanak végre. Ezek nemzetközi színvonalúak. Vannak ipari tanszékeik is. Ilyen például a Mesterséges Intelligencia Tanszék vagy épp az Adattudományi és Adattechnológiai Tanszék.

Voltak kiscsoportos beszélgetések is, amikben mi lányok külön-külön csoportokba kerültünk. Összesen 5 csoport volt. Minden csapat kapott egy témát és a feladatunk az volt, hogy erre a témára építsünk fel egy történetet. Ezután ki kellett találni egy problémát, amire később egy megoldást keresni. A végén pedig a legjobb csapat tagjai, akik a legjobb megoldást találták ki, ők kaptak egy-egy ajándékcsomagot.

Nekem összességében tetszett a program és remélem lesz majd még ehhez hasonló nap.

egy 9.D osztályos tanuló


Ajándékcsomagok

Megérkeztek iskolánkba a Lányok Napján nyert ajándékcsomagok. A nyertesek nagy örömmel bontották ki a meglepetést. A hasznos ajándékokat köszönjük a program lebonyolítójának, az ELTE IK-nak.