Sándor Izabella 11.C. osztályos tanuló beszámolója

Kollégiumunk – mint minden évben – idén is megrendezte a tanulók „tehetségkutató versenyét”. Ezen a megmérettetésen számos tehetséges, szerepelni vágyó diák léphetett fel és mutathatta meg társainak, hogy miben jó.

De a kollégisták nemcsak mint szereplők lehettek aktívak, hanem jelentkezhettek zsűritagnak és véleményezhették társaik produkcióját is. A műsorvezető szerepébe is kollégista legény bújt, aki szórakoztató, vicces bemutatóval jellemezte és konferálta fel az egyes szereplőket. A versenyzők hónapokat készültek, hogy színvonalas előadást nyújtsanak, ami sikerült is, hiszen a teljesen megtelt előadóteremben a nézők nagyon élvezték a műsort.

Erre az eseményre két díszvendég is érkezett, Jack és Ari. Jack a verseny végén egy nem mindennapi énekprodukcióval ajándékozta meg közönségünket. A diákság letaglózva hallgatta, majd hangos ujjongásban tört ki a Halleluja című szám záró akkordja után. A szereplők kivétel nélkül zenei tehetségüket mutatták meg, különböző hangszerekkel (fuvola, gitár, tambura) és énekhangjukkal. Több idegen nyelvű ének is elhangzott latinul és angolul, de magyar retro énekeket is hallhattunk.

A zsűri az előadás után kiértékelte a produkciókat és megszületett az általuk megítélt rangsor. Három díjat és egy különdíjat osztottak ki, de minden résztvevő kapott meglepetés ajándékot. A nyerteseket nagy taps és füttyszó ünnepelte, majd a kollégiumi nevelő búcsú mondatai után elvonultunk. Mind szereplőként, mind hallgatóként gazdagodtunk lelkileg.