Gyülekezetlátogatás célja bemutatni az iskolánkat országszerte a református gyülekezeteknek és a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

Az osztályt a Budapest-Kálvin Téri Református Egyházközösséghez Pétery-Schmidt Zsolt, Fábián Ágnes, Korán Imréné Gabriella kísérte el.

Pétery-Schmidt Zsolt bemutatta az iskolát a gyülekezetnek. Az osztályból Ács Dóra és Tobak Luca elmondta József Attila: Istenem című versét. Batin Tímea Garai Gábor: Jókedvet adj című versét, Szilágyi Fanni pedig Gárdonyi Géza Írás a Bibliába című versét szavalta el.
Papp Rebeka és Szalánczi Szabina azt mutatta be a gyülekezet tagjainak, hogy az iskola hogyan működik és meséltek az osztályról, a mindennapi életről, a közösségről. Itt kitértek a Lónyay különlegességéről, a három nyelv tanulásának lehetőségéről, a külfödi testvériskolai kapcsolatokról, a látványos iskolai megemlékezésekről. Arról is meséltek, hogy ki, miért választotta a Lónyayt.
Tóth Dorina a diákok hitéletőről beszélt.
Az istentiszteletet után, szeretet vendégségen vett részt az osztály, ahol kötetlen beszélgetést folytathattak Nagytiszteletű Páll László lelkész úrral.

20191013_Gyulekezetlatogatas_KalvinTer
11.a osztály a Kálvin Téri Református Templomban