Minden információ megtalálgató a felvi.hu honlapján.

Felvi

Jelentkezési határidő: 2017. február 15.
A jelentkezés hitelesítésének határideje: 2017. február
Dokumentumpótlási, adatmódosítási határidő: 2017. július
A ponthatárok várható kihirdetése: 2017. július

Amennyiben elektronikus úton szeretnéd intézni a jelentkezésedet, az E-felvételi felületén megteheted. Szükséged lesz egy  regisztrációra és biztonsági kódra valamint a jelentkezés hitelesítéséhez Ügyfélkapus regisztrációra.

Felvi regisztráció Ügyfélkapu regisztráció

Eljárási díj

A felvételi eljárás alapdíja 9000 Ft – ezért összesen három jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ugyanazon intézmény azonos szakjának (ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el) állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése – bár jelentkezéskor külön sorban kell feltüntetni – az eljárási díjak számításakor és a maximálisan megjelölhető jelentkezési helyek számát tekintve egy jelentkezési helynek minősül. Minden további jelentkezési helyért 2000-2000 Ft kiegészítő díjat kell fizetni. Összesen maximum öt helyet lehet megjelölni.

Hitelesítés

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2017. február 15. éjfélig kell rögzíteni, majd februárig hitelesíteni. Utóbbi történhet Ügyfélkapun keresztül, vagy a hitelesítő adatlapot kinyomtatva, kitöltve az Oktatási Hivatal (1380 Budapest, Pf. 1190) postacímére beküldve.

Pontszámítás

A pontszámítás alap- és osztatlan képzéseken 500 pontos rendszerben történik, vagyis a tanulmányi és érettségi pontok mellé (maximum 400 pont) különböző jogcímeken maximum 100 többletpont gyűjthető. A mesterképzésekre jelentkezők maximum 100 pontot gyűjthetnek, a pontszámítás szabályait a felsőoktatási intézmények egyenként határozzák meg – ezen információk a www.felvi.hu Egyetemek, főiskolák menüpontjában a meghirdetett képzések mellett érhetők el.

A jogszabályi minimum ponthatár idén az alap- és osztatlan mesterképzések esetében 280, felsőoktatási szakképzéseknél 240, mesterképzések esetében pedig 50 pont.