„Tekintsetek föl a magasba és nézzétek: ki teremtette az ott lévőket?” (Ézsiás 40, 26)

A felfelé tekintéshez először meg kell tudni állni. Manapság azonban nehéz időt szakítani a mély, tartalmas szemlélődésre. A Teremtés Hete 2020 alkalmával arra hívjuk a Lónyay Gyülekezet minden tagját: diákokat, pedagógusokat és dolgozókat, hogy tudatosan szakítsunk időt a megállásra, hogy lélekben felfelé tekinthessünk! Ebben segít minket – a napkezdő áhítatok témába vágó üzenetén túl – a HÁLA EMLÉKOSZLOPA.

A diákok osztályfőnökeikkel felkereshetik a III. emeleti folyosó végében a különleges kövekből felállított hála emlékoszlopot. Ennek tetejére – egy kosárba gyűjtve -, papírra leírva mindenki odahelyezheti azt az egy szót, amiért hálás a teremtett világ vonatkozásában Istennek! Hisszük, hogy így megállva, egy pillanatra elcsendesedve, elgondolkozva, ez által is közelebb kerülhetnek gyermekeink az Ige sugallta üzenethez: van Teremtője, gazdája ennek a világnak, benne a mi életünknek.

Mindezek mellett – a környezettudatosság szellemében – teremdíszítő versenyt is hirdetünk. A feladat: kreatív módon, újrahasznosítható anyagok felhasználásával díszek készítése a szépen felújított termeinkbe.

Bízunk benne, hogy ezekkel a programokkal közelebb segíthetjük gyermekeinket ahhoz, hogy hálával és felelősséggel közelítsenek az Isten által teremtett világhoz.