Végzős osztályok osztályfőnökeinek beszámolója.

12. a osztály osztályfőnöke – Jágerné Papik Olga

Hat évvel ezelőtt amikor először bementem osztályfőnökként a 7.a osztályba, nem gondoltam, hogy 2020 Szalagtűző ünnepélyén ilyen kedves, harmonikus osztály fog bemutatkozni.

Az első sorban álltam az osztályom előtt a színpadon és ahogy visszanéztem, csak mosolygó és szerető tekintetekkel találkoztam, nem beszélve az egységes gyönyörű Bocskai öltözetről. Ennél többet, osztályfőnök nem is kívánhatna.

Az osztálytánc nagyon egységes, jól kidolgozott és vagány volt. A keringőruhában bevonuló lányaim gyönyörűek voltak. A frakkban megjelenő fiúkon pedig már a felnőtt, komoly férfiak vonásait véltem felfedezni. Büszkén és jó érzésekkel tértem haza az otthonomba. 

Köszönöm!

12. c osztály osztályfőnöke – Domaházi Margit

Már a Szalagtűző előtti próbán éreztem azt az átváltozást, melyet valóságosan is átélhettem, ahogyan André Rieu zenéjére keringtek, forogtak a csodálatos, fehér báli ruhába öltözött lányok és a fekete frakkos fiúk, a 12. c osztály diákjai. Micsoda elegáns mozdulatok, méltóságteljes test – és kéztartás!

És ők ugyanazok a fiatalok, akik rövid idővel azelőtt még eljátszották zenével, tánccal és sok-sok székkel az iskolába belépő, kissé félszeg kiskamaszt, majd az iskolai szabályok, kötöttségek ellen lázadó nagykamaszt, akik közben egymás társaivá, csapattá váltak.

Meghatódva álltak a színpadon miközben feltűztem a szalagot, mely visszavonhatatlanul jelzi a közelgő búcsút. Búcsút a középiskolától, búcsút a gyermekkortól. Eszembe jutottak Hamvas Béla szavai.

“A boldogságot csak az bírja, aki elosztja. A fény csak abban válik áldássá, aki másnak is ad belőle. Mert amikor bennünket elküldtek, az útjára bocsátó Hatalom így szólt:

Rád bízok minden embert külön, kivétel nélkül mindenkit. Segíts, adj enni, adj ruhát, mindenkire vigyázz úgy, mint magadra, és ne hagyd a sötétben elmerülni.

Amit szerzel, amit elérsz, amit tudsz, amit átélsz, osszad meg. Az egész világ a tiéd. Szabad vagy a kövektől az éterig. Ismerd meg, hódítsd meg, senki se tiltja, de jaj neked, ha magadnak tartod.

Elbocsátalak téged is, mint mindenkit: felelős vagy minden emberért, aki veled él, s el kell számolnod minden fillérrel, amit magadra költesz, minden örömmel, amit magadba zártál, és minden boldog pillanattal, amit magadnak tartottál meg.

Most eredj és élj, mert a világ a tiéd.”