A veszélyhelyzetre tekintettel ebben a tanévben a középfokú iskolákba történő felvételi eljárás központi írásbeli vizsgája eltér a megszokottól.

Az aktuális járványügyi előírások figyelembe vételével a középfokú beiskolázás központi írásbeli vizsgájának időtartamára az alábbi intézkedéseket hoztuk:

 1. A központi írásbeli felvételi vizsgán részt vevő tanulóra nem érvényes a belépési korlátozás, beléphet az iskola területére. A bent tartózkodása teljes időtartama alatt kötelező a maszk használata, kivéve az írásbeli ideje alatt: a kijelölt helyén ülve leveheti a maszkot.
 2. A 4. osztályos tanulókat kísérő szülők is beléphetnek az iskola épületébe az auláig. Itt a kijelölt helyen várják meg a gyermekeiket. A 8. osztályos tanulók szüleit kérjük, hogy csak az iskola épületéig kísérjék gyermekeiket.
 3. Az iskolába való belépéskor mindenki számára kötelező a kézfertőtlenítés.
 4. A központi írásbeli vizsgára kijelölt tantermekben maximum 10 diák tartózkodhat, egymástól a másfél méteres távolságot tartani szükséges.  
 5. A szünetben a folyosókon is szükséges tartani az 1,5 méteres távolságot.
 6. Az iskola épületében, a folyosón, a mosdóban kötelező az arcmaszk viselése.
 7. A vizsgázókat iskolánk tanulói segítik az épületben való tájékozódásban.
 8. Amennyiben a központi írásbeli felvételi vizsgán részt vevő tanulónak betegségre utaló tünetei vannak, kérjük, jelezzék.

Kérjük Önöket, hogy a vizsga megkezdése előtt legalább fél órával korábban érkezzenek meg, hogy elkerüljük az esetleges csoportosulást, és a megfelelő ülésrendet ki tudjuk alakítani.

A két feladatlap megoldása közötti szünetben a tanulók a segítő diákok kíséretében lemehetnek a szülőkhöz, de kérjük Önöket, hogy lássák el gyermekeiket tízóraival és innivalóval, hogy a szünetben önállóan tudjanak várakozni a következő feladatlap kitöltésére.

A központi írásbeli felvételi vizsga időpontja 2022. január 22. szombat.

Az írásbeli vizsga időbeli ütemezése:

9.30: A tanulók megérkezése az iskolába, ahol a feladatlapokat írják.
10.00-10.45: A magyar nyelvi feladatlap kitöltése.
10.45-11.00: Szünet a felvételiző diákok számára.
11.00-11.45: A matematika feladatlap kitöltése.

A felügyelő tanár tájékoztatja a felvételiző diákokat az alábbiakról:

 • mikor és hol tekinthetők meg az értékelt dolgozatok,
 • a felvételi eredményét közlő értékelő lapot az iskola mikor és milyen módon adja át,
 • a felvételi vizsga feladatlapjai és javítási-értékelési útmutatói 2022. január 22-én 13 órától a www.oktatas.hu honlapon megtekinthetők.

Kérjük, hogy a tanulók a központi írásbeli vizsgára személyazonoságuk megállapítására alkalmas iratot – diákigazolványt vagy személyi igazolványt – hozzanak magukkal.

A magyar nyelvi feladatlapok kitöltéséhez segédeszköz nem használható.
A matematika feladatlapok kitöltéséhez rajzeszközökön (vonalzó, körző, szögmérő) kívül más segédeszköz (pl. zsebszámológép, okostelefon) nem használható. Az írásbeli vizsga során a dolgozat megírásakor a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával kell elkészíteni.

Kérjük, hogy a vizsga helyszínéül szolgáló tanterembe telefont ne hozzanak be a tanulók!

Az értékelt dolgozatok megtekinthetők 2022. január 28-án 8-16 óráig a porta melletti teremben. Az írásbeli dolgozatok javításával kapcsolatos észrevételeket ezen a napon, vagy legkésőbb a következő munkanapon, február 1-jén 16 óráig lehet az iskolában benyújtani. A megtekintéssel egy időben adjuk át az eredményről szóló hivatalos igazolást, az értékelő lapot.

Amennyiben a szülők kérik, a dolgozatokat beszkenneljük, és elektronikus úton küldjük el a megadott e-mail címre. Az értékelő lap jogszabály szerint hitelesített példányát szintén szkennelve küldjük el, amennyiben kérik.

A január 27-én, csütörtökön 14 órakor kezdődő pótló írásbeli vizsgán csak azok vehetnek részt, akik betegek voltak, és erről orvosi igazolást hoznak. 

A második pótnapra – 2022. február 4-ére – kizárólag azok jöhetnek, akik igazoltan COVID-19 fertőzésben szenvedtek, vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok folytán az előző két vizsganapon nem tudtak megjelenni. Ebben az esetben 2022. január 28-án 16 óráig elektronikus úton, írásban kérelmet kell benyújtani a gimnázium igazgatójának.

Áldott, eredményes felkészülést kívánunk!