Tisztelt Szülők!

A Lónyay Református Gimnázium teljes tantestülete arra törekszik, hogy diákjaink otthoni, szervezett tanítása-tanulása minél hamarabb elindulhasson. Nem szeretnénk, hogy a gyerekek kiessenek a megszokott ritmusból, tanulási rutinból. Ennek érdekében egy tanári team már a hétvégén megkezdte a munkát, hogy minél hamarabb átálljunk az online tanításra, kialakítsuk a virtuális tantermeket. Egységes platformról szeretnénk dolgozni, hogy Önöknek és gyerekeiknek is áttekinthető legyen a rendszer, egyszerű a bejelentkezés, kezelés stb. A Kormányzat és a Református Pedagógiai Intézet ajánlása, valamint vezetői döntés nyomán tantestületünk a Microsoft Teams virtuális platformját fogja használni. Átmenetileg kivétel ez alól a három digitális osztály (7.a, 9.d, 10.d), ahol egyelőre marad a bevezetett keretrendszer. 

Az előkészületeket végeztével elindítjuk a rendszert, melybe folyamatosan tereljük a diákokat, hiszen eddig többféle csatornát használtak/használhattak kommunikációra tanulócsoportjaink. Addig sem szeretnénk azonban gyermekeiket feladat nélkül hagyni. Ezért arra kértük a magyar szakos tanárainkat, hogy adják ki feladatként a kötelező olvasmányokat, a többi kollégát pedig, hogy aki tud, a korábban megszokott csatornákon osszanak ki erre a hétre feladatokat. Ezalatt mi létrehozzuk az egységes Microsoft Teams keretrendszert  melyet a héten “be is lakhatnak” a csoportok.

  1. Amint az oszályfőnök jelzi nekik, hogy felállt a rendszer, kérjük, hogy a diákok nyissák meg a böngészőben az alábbi linket: https://teams.microsoft.com/.
  2. Jelentkezzenek be az iskolai felhasználónevükkel, amit eddig is használtak az iskolai gépekre való belépéshez, amely megegyezik a Mozanaplóban használt felhasználó nevükkel (azonosító@lonyayrefi.hu), és adják meg az eddig is használt jelszavukat.
  3. Amennyiben bármelyikkel gondja lenne, kérjük, jelentkezzen a megszokott módon az osztályfőnökénél, aki a szükséges információkat átadja.
  4. Mivel az 5., 6. évfolyamon informatika órájuk még nem volt, ezért nem használták még a felhasználó nevüket, ők automatikusan megkapják azt a jelszavukkal együtt az osztályfőnökeiktől.

A Teams használatára felhasználói oktatóvideókat megtalálják az iskola honlapján: lonyayrefi.hu

A további tudnivalókat a javasolt napirendről a hét végéig elküldjük Önöknek.

Ez egy nagy vállalkozás lesz, sok ismeretlen tényezővel. Igyekszünk tudásunk legjavát adni, de biztos lesznek technikai, módszertani zökkenők, hibák, félreértések az elején. Ebben is kérem megtisztelő türelmüket, együttműködésüket. 

A mi Istenünk vigyázzon Mindnyájunkra!

Budapest, 2020. március 17.

Üdvözlettel:

Tóth Csaba Csongor