Az elmúlt években, gimnáziumunkban hagyománnyá vált, hogy november első hetében egy-egy országhoz kötődő témanapot szervezünk: Kanada, az Egyesült Államok, Csehország után idén, egy újabb kontinens, egy újabb ország vár felfedezésre: Japán.

Ahhoz, hogy ebben a tanévben se szakadjon meg a sor, hogy ez a tartalmas program folytatódjék diákjaink, és más református iskolák tanulói számára, fölvettük a kapcsolatot az ország nagykövetségével, valamint számítunk több, Japánhoz kapcsolódó szervezet támogatására is. Hagyományosan vendégül láttunk már, előadóként köszöntöttünk diplomatákat, vagy az adott ország kulturális életének egy-egy szereplőjét. Idén sajnos nem tudunk külsős vendégeket fogadni, ezért bátorítunk mindenkit arra, hogy ötletekkel, vagy akár tényleges anyaggal támogassa a programot, illetve vetélkedőnk is online formában valósul majd meg.

November 2-án és 3-án egésznapos programokkal készülünk iskolánk diákjai számára, hogy bemutassuk Japán gazdag kultúráját, történelmét, földrajzát. Hagyományainkhoz híven további 80-100 diákot várunk más református iskolákból, a délutánra szervezett országismereti versenyre. (Idén ez rendhagyó módon, az online térben zajlik majd). A verseny nyelve idén is az angol.

Előzetesen két versenyt hirdetünk meg a témanaphoz kapcsolódóan az iskolában: Írj Haikut! és Rajzolj képregényt! Várjuk a pályaműveket ezekre is.

Haiku küldése: https://forms.gle/bLg38yBb6ETMPH6z5