2016. októberében 14 diák és két tanár érkezett hozzánk a rotterdami testvériskolánkból a diákcsere keretében. A diákok lónyays családoknál kerültek elszállásolásra. Ez év májusában került sor a viszontlátogatásra. Többen nagy izgalommal érkeztek a repülőtérre, mert életük első felszállása várt rájuk.

Amint betettük a lábunkat az iskola kapuján, mindenki rácsodálkozott a hatalmas bicikli tárolóra. Az 1700 diák nagy része kerékpárral közlekedik minden nap.

A megérkezés után az iskolában finom szendvicsek és innivalók várták a vendégeket. Az udvaron egy vegyes diákságú röpi- és focimeccs jó levezetés volt a sok ülés után. A hét során sok szép helyre jutottunk el.

Rotterdam egy modern város, mert nagyon sok épület elpusztult a háború alatt. Volt lehetőségünk lifttel felmenni az Euromas tetejére, ahonnan egész Hágáig el lehetett látni, olyan tiszta idő volt.

Delft egy nagyon szép történelmi kisváros, ahol ugyan éppen felújították a New Curch-öt, de azért megnézhettük Prince Willam of Orange síremlékét, lábánál kedvenc kutyájával.

Amikor a tengerparton voltunk, éppen akkor járt arra a világ legnagyobb teherszállító hajója. Óriási nagy!

Amszterdamban a Rijks Múzeumban sok világhírű festményt csodálhattunk meg, a szabadidőben pedig sikerült egy felfedezni ezt a kozmopolita várost.

Vasárnap kétszer mentünk istentiszteletre. Délelőtt a családdal, délután pedig Dordrechbe, ahol angol nyelven folyt a szolgálat.

Mindenki sok-sok élménnyel tért haza.
Köszönjük a vendéglátást testvériskolánknak.