Október 19-én érkezett hozzánk 14 holland diák két tanár kíséretében testvériskolánkból, a rotterdami Guido de Bres református gimnáziumból. A vendégek lónyays családoknál kerültek elszállásolásra, ahol volt alkalmuk megkóstolni a magyar konyha finom ételeit.

A diákcsere péntektől péntekig tartott. Minden nap próbáltunk valami érdekes dolgot megmutatni a vendégeknek. Elvittük őket a Parlamentbe, a World Press fotókiállításra, meglátogatták a Nemzeti Galériát, halhattak a történelemről a Sziklakórházban. A lapos Hollandia után nem kis erőfeszítések árán megmászták a Gellért hegyet és megtekinthették a Sziklakápolnát  is.  Egy délelőttöt bent töltöttek a gimnáziumban, ahol hallhattak néhány szót a magyar oktatási rendszerről és volt egy órájuk a magyar történelemről is. Az áhítaton a lelkész angolul is összefoglalta a számukra az elhangzottakat. Az iskolai nap után délután egy idegenvezető segítségével megnéztek néhány nevezetességet a városban. A fogaskerekű sajnos nem működött, de egy jó erdei séta után élvezhették, milyen érzés a libegőn ülni

Vasárnap délelőtt a templomban  semmit nem értettek a prédikációból, de részesei lehettek egy magyar istentiszteletnek. Kora délután találkozott a holland-magyar csapat és iskolalelkészünk tartott nekünk egy angol nyelvű szolgálatot.

Nagyszerű lehetőség volt ez diákjaink számára, hogy egy hétig angolul kommunikálhattak egy külföldi diáktársukkal. Sok közös témájuk volt, sok mindent megismerhettek a másik kultúrájából.

Péntek reggel nehéz volt az elválás Ferihegyen.

A viszontlátásig májusig kell várni.