Gyülekezetlátogatás célja bemutatni az iskolánkat országszerte a református gyülekezeteknek és a pályaválasztás előtt álló fiataloknak.

Október 20-án tett a 10. a osztály bemutatkozó látogatást Bagi László nagytiszteletű úr gyülekezeténél, Bokorné Andrell Edit osztályfőnök és Tóth Csaba Csongor osztályfőnök helyettes kíséretében. Nem volt a közösség teljesen ismeretlen, hiszen az osztálynak már volt alkalma találkozni Nagytiszteletű Úrral a hétfői iskolai istentiszteletek egyike alkalmával és felesége, Marika tanárnő nyolcadikban a magyar nyelv és irodalom tanára volt. A gyönyörű, különleges harmóniát árasztó templomteremben hamar otthonosan érezte magát az osztály, alig várták, hogy bemutathassák műsorukat. Kalavé Zsuzsanna, Tóth Kristóf és Beke András Petőfi-, Kányádi- és Túrmezei Erzsébet-verset szavalt a gyülekezet örömteli pillantásaival kísérve.

A kórusban énekelt zsoltárok biztos szebben szóltak volna a gyülekezeti tagok által megtámogatva, de a mosolygó arcokból ítélve megbocsátották a hellyel-közzel hamis hangokat. Utolsó műsorszámuk, az osztály kedvence, a “To God Be the Glory” című angol templomi ének osztatlan sikert aratott.

A prédikáció értékes útmutatást adott a diákoknak az elkövetkező időszakra, a gyülekezet csak a diákokra irányuló, szívmelengető figyelme, kitüntető vendégszeretete pedig minden diáknak jólesett és emlékezetes maradt. Hálásan köszönjük a gyülekezetlátogatás élményét!