Sziasztok!

dalnoki_emeseA nevem Dálnoki Emese és a Lónyay Utcai Református Gimnázium végzős diákja vagyok, valamint a Diákönkormányzat elnöke. Az itt töltött közel öt évben sokan kérdezték tőlem, hogy miért épp a Lónyayba jelentkeztem. Erre számtalan érvem van.

Az iskolánk nagymértékben támogatja a tanulótársaim és az én hitéletemet. Ezt különböző szakkörökkel és alkalmakkal teszi. Ilyen például a hétfő reggelenként működő imakör, ahol egy kicsit elcsendesedhetünk és Istenre figyelhetünk, valamint ugyanígy a hét első napján, napközben, az órarendünkben egységesen szerepel egy istentisztelet, ami elég erőt ad a héten elkövetkezendő megpróbáltatásokkal szemben. Több Csendesnap van egy évben, amelyeken a közösségünk még inkább összekovácsolódik a hit által. Mind a Csendesnapon és az áhítaton dicsőítő zenekarunk is szolgál, amiben, ha van kedved és zenei tudással rendelkezel, szeretettel látunk. Megemlíteném még a Tenkén megrendezésre kerülő ifjúsági találkozót, ahol erdélyi honfitársainkkal együtt töltünk egy hétvégét és közösen tapasztaljuk meg Isten gondviselő szeretetét.

Ha amiatt tartasz, hogy más keresztyén felekezet tagja vagy, ne aggódj, mert az iskolába sok katolikus, evangélikus is jár.

A Lónyay-s diákok magasan képzett tanári kar segítségével tanulhatnak és érettségi után legtöbbjük tanulmányait egyetemen, főiskolán folytatja. Iskolánk nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelvek ismeretére. Számos nyelv közül választhat a tanuló, az angolon és a németen kívül lehetősége van oroszul, olaszul, spanyolul és hollandul tanulni. Az ISAC cserediákprogrammal rendszeresen gyakorolhatjuk a nyelvet az anyaországból vagy a világ bármely más tájáról érkezőkkel, valamint holland testvériskolánkkal már évek óta folytatunk cserediákprogramot, és így újabb emberekkel ismerkedhetünk meg és Hollandiába is eljuthatunk. A tantermeink modernizáltak, több tantárgynak külön részlege is van, ahol a még magasabb szintű tudás elsajátítása a cél.

A sportélet is meghatározó a Lónyayban. Nagyon sok élsportoló tanul nálunk, akik nemzetközi és országos szinten is eredményesek. Iskolánknak több sportcsapata is működik, ilyenek a kosárlabda, foci, floorball és röplabda csapataink. Ezen sportokban több országos versenyen képviselteti magát az iskolánk, ahonnan szép eredményekkel térnek haza. Edzéseiket bármely tanuló látogathatja a meghatározott időpontokban. Ezen felül a legtöbb sportágból nyáron edzőtábort tartanak, februárban pedig síelni is van lehetősége a diákoknak Ausztriában. Hosszú évek óta saját labdarúgó tornánk van, amelyen egyházi iskolák csapatai mérik össze tudásukat.

A Diákönkormányzattal is próbáljuk színesebbé varázsolni a tanulók mindennapjait mindenféle közösségépítő programmal. Elsősorban szórakoztató jellegű eseményeket próbálunk megrendezni, ilyen a Farsangi Bál, a Mikulás-járás vagy az iskola Nyárzáró és Tanévzáró bulija. Sportprogram nálunk évi két alkalommal a 12 órás foci és a sportnap. Ezeken kívül még számtalan rendezvényen vehetnek részt a diákok. Mindegyik ilyen programunk a közösség formálását segíti.

Ha szeretnél egy színes, jól működő és szeretettel teli közösség tagja lenni, akkor számodra a Lónyay a megfelelő iskola. Ha teheted, gyere el, tapasztald meg személyesen is, nagy szeretettel várunk!

Dálnoki Emese 12. A
DÖK elnök

,,Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek a gyülekezeteknek!” (Jel. 3, 22. )