Az idei tanévben is megrendeztük a hagyományossá váló családi napot, amelynek helyszíne az iskola épülete volt.

Május 14-én vasárnap verőfényes napsütésre ébredtünk, s a kellemes idő kedvezett a szabadtéri programoknak. Az iskola nagy családja istentisztelettel kezdte a vasárnapot, amelyet követően változatos programok várták a diákokat és felnőtteket egyaránt.

Egy szorgos és kitartó tanárokból és szülőkből álló csapat készítette a finom ebédet az iskola udvarán. Egy lelkes diáksereg izgatottan készült a Gellért hegyre kulturális kincsek nyomában. A tornateremben, tollaslabdában és röplabdában mérhették össze erejüket a diákok. A vetélkedni vágyó diákokat és felnőtteket angol nyelvi kérdéssorok, játékok várták. Játékok segítségével csiszolhatták elméjüket az érdeklődők: sakk, logikai, kártya és társasjátékok kipróbálására nyílt lehetőség.

Nagy érdeklődés mellett zajlott a látványos kémiai kísérletek bemutatója az udvaron, amelynek során a kémia szakkörös diákok különleges jelenségek szemléltetésével kápráztatták el a nézőközönséget. Szintén nagy sikere volt az ehető anyagokból készíthető szobroknak, amely művek derűs pillanatokat szereztek minden alkotónak és csodálattal adózónak is. A finom díjak sem maradtak el.

Aszfaltrajzverseny zajlott kicsik és nagyok részvételével, az udvart kedves gyerekrajzok, komoly reformációhoz, irodalomhoz kapcsolódó művek tették színessé. A kisebbek diafilmeket is megtekinthettek, vagy csak szaladgálhattak a nagyobbak között.

A cserkészek segítettek a diákoknak a programokban, az étkezésnél, és nekik köszönhetően íjászatban is kipróbálhatták magukat a vállalkozó kedvűek.

A szülők és tanárok közé ifj. Páll László nagytiszteletű úr hozta az Igét, amely a gyermekről, mint ajándékról és felelősségről beszél. Életből vett példákkal is alátámasztotta Isten üzenetét. A vidámságban is elcsendesedésre vágyók imasétát tehettek.

A finom ebéd mellé a családok bőséggel gondoskodtak finomságokról is mindannyiunk örömére. A felesleges kalóriákat a csángó táncházban mozoghattuk le.