2017. november 28-án rendeztük meg a Canada Day vetélkedőt, amelyen a Lónyays diákok mellett Vác, Gödöllő és Halásztelek református középiskolái képviseltették magukat.

A vetélkedő témája Kanada 150 éves, amelyhez kapcsolódóan változatos feladatokat oldhattak meg a lelkes csapatok. Előzetesen Kanada magyar vonatkozásait bemutató projektmunkát készítettek a diákok, a helyszíni fordulóban Andrew Mile, a Károli Gáspár Református Egyetemről tartott érdekes, színvonalas, az ország történelmét áttekintő előadást – a kezdetektől napjainkig, felvázolva a 21. század problémáit is. A csapatoknak az előadás tematikájához kapcsoló kérdésekre kellett választ adniuk, amelyet követően koncentrációt, forráselemzést, szövegértést próbára tevő feladatok vártak a diákokra. A verseny izgalmába belefeledkező, derűs diákokat rögzíthettek a kamerák, akik felfrissülésként Canada Dry-t és juharleveles süteményt fogyaszthattak a szünetben.

A verseny Gödöllő és Halásztelek csapatainak sikerét hozta. Gratulálunk nekik és minden résztvevőnek, akik emlékképen hasznos ajándékban részesülhettek.